Molimo pritisnite "Započni" da bi ste započeli ragovor.

Naše usluge

Kvalitet

Kvalitet

Najbolji kvalitet zagarantovan

Sigurno plaćanje

Sigurno plaćanje

Sigurno plaćanje karticom iz udobnosti Vašeg doma

Podrška korisnicima

Podrška korisnicima

Besplatna info linija

Brza pošta

Brza dostava

Do željenog proizvoda za 24h - 48h

Najbolje cijene

Najbolje cijene

Nagradne igre i vaučeri

Povrat robe

Povrat robe

Izvršite povrat robe ukoliko niste zadovoljni

Opšti prodajni uslovi

Opšti prodajni uslovi

19/09/2020

 


 

U.D. BOMS-expo d.o.o., sa sjedištem u: Stjepan Polje bb, 75320 Gračanica, JIB broj: 4218002360004, PDV broj: 218002360004, upisana je u sudski registar Općinskog suda u Tuzli, (u daljnjem tekstu prodavač ili "ZHARA"), operator je internetske prodavnice na www.zhara.ba. Ovi Opšti uvjeti dalje definiraju i određuju prava i obveze prodavatelja, a to je U.D. BOMS-expo d.o.o. i kupca (u daljnjem tekstu "kupac" - fizička ili pravna osoba, ili "potrošač"), pri internetskoj prodaji robe. Sve takve ugovorne odnose uređuju općenito obvezujući propisi Bosne i Hercegovine, zaključeni ugovor o kupnji i ovi Opšti uvjeti, koji se primjenjuju na kupce i posjetitelje. Ovi Opšti uvjeti mogu biti izmijenjeni i promijenjeni od strane Prodavatelja u bilo kojem trenutku. Ove izmjene i promjene ne utiču na ugovorne odnose uspostavljene tokom stupanja na snagu prethodne verzije Opštih uvjeta.

 

1. Kupovina i plaćanje odabranih proizvoda u internet trgovini moguće je na sljedeće načine:

                   

Plaćanje kreditnim karticama: Plaćanje izravno putem interneta, korištenjem najmodernijeg servisa za plaćanje kreditnim karticama:

MasterCard, Maestro, Visa, American Express i Diners.

Do 24 rata sa Visa Classic karticom Unicredit Banke – Online putem sistema Monri.WEB trgovina podržava plaćanje preko PayPal sistema. To je internacionalni specijalizirani sigurni sistem za slanje novca putem interneta, gdje Vi svoje privatne financijske podatke šaljete PayPal organizaciji, a ne trgovcu, nama. U slučaju neke malverzacije ili ako se produkti ne isporuče PayPal garantuje povrat novca.

Više o sigurnosti PayPal sistema pročitajte na stranici PayPal.com.


Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa. Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa. Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima. Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

                                            

 

2. Cijena robe

(a) Cijene robe objavljuju se na web stranici u KM, uključujući PDV, ali ne uključuju troškove dostave ili gotovinu na troškove dostave.

(b) Cijene i ponude dionica mogu se razlikovati i mogu biti dostupne samo ograničeno vrijeme.

(c) ZHARA nije obvezna prodavati robu koja je označena netačnom cijenom. Cijene se mogu razlikovati kod raznih veličina ili boja istog artikla, kao i u zavisnosti od toga iz kojeg skladišta je naručen artikal.

 

3. Kupoprodajni ugovor

Zaključivanje kupoprodajnog ugovora

(a) Ugovor između vas i ZHARA-e zaključit će se prema zakonskoj regulativi BiH

(b) Ugovorni odnos između prodavatelja i potrošača proizlazi iz isporuke narudžbe robe uz obvezu plaćanja potrošača prodavaču. Prodavatelj potvrđuje primitak narudžbe porukom na e-adresu potrošača.

(c) Troškovi koji Kupcu nastanu prilikom korištenja sredstava komunikacije na daljinu u vezi sa zaključivanjem Ugovora o kupnji (npr. troškovi internetske veze ili troškovi telefonske komunikacije) snosi sam Kupac.

(d) Možete se pretplatiti na vijesti putem veze e-poštom koja nije starija od 30 dana.

(e) Završetkom kupnje korisnik pristaje primiti bilten.

Stvaranje narudžbe

(a) Na web stranici odaberite količinu i veličinu robe koja vas zanima i kliknite "Kupi".

(b) Možete provjeriti količinu, boju ili veličinu robe ili u potpunosti ukloniti robu iz košarice prije potvrđivanja narudžbe.

(c) Zatim odaberite željeni način plaćanja i način isporuke.

(d) Ako ste registrirani korisnik, možete se prijaviti. Ako ste novi korisnik, možete se registrirati na web stranici ili dovršiti narudžbu bez registracije. Ova opcija zahtijeva od vas da unesete svoje osobne podatke, adresu za naplatu (koja se mora podudarati s adresom na vašoj kreditnoj / debitnoj kartici) i adresu za dostavu ako ne želite dostaviti narudžbu na adresu za naplatu. Slijedom toga, potrebno je potvrditi svoj pristanak s uvjetima i odredbama te da pristajete na obradu osobnih podataka prije dovršetka narudžbe.

(e) Prije potvrde narudžbe, provjerite korpu i provjerite da li su sve specifikacije robe, poput veličine i boje, u skladu s vašim zahtjevima. Zatim kliknite "NARUČI" s obvezom plaćanja.

(f) Potvrdom narudžbe putem web stranice, potvrđujete da vaša pravna sposobnost nije ograničena i da ste pravno kompetentni za sklapanje obvezujućih ugovora i stariji ste od 18 godina.

(g) Nakon što je narudžba potvrđena, ona se više ne može promijeniti, ali možete je otkazati slanjem zahtjeva na adresu [email protected] ili, ako je potrebno, pozivom na liniju za korisničku podršku 035 / 783 - 040.. Narudžbu je moguće stornirati do trenutka kada kupac dobije mail obavijest da je pošiljka isporučena iz skladišta, a u kojoj je navedeno da od tog trenutka nije moguće stornirati narudžbu. Ukoliko narudžba nije stornirana do trenutka slanja pošiljke iz skladišta, kupac je dužan istu uredno preuzeti.

 

4. Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

5. Registracija

Kako bi obavili kupnju na web shopu, registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.

Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Ona može biti proizvoljan niz znakova - što je duža, otpornija je na hakersko probijanje.

Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje "Registracija". Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici "Prijava".

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na "Zaboravljena lozinka?". Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu.  Nju možete kasnije sami promijeti u postavkama računa budući da automatski kreirane lozinke nisu lako 'pamtljive' (ili samo kliknite na DA kada vas preglednik pita da upamti unešenu lozinku da je ne morate svaki puta unositi kod prijave).

Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

 

6. Uvjeti dostave i isporuke

Zhara.ba internet trgovina vrši isporuku robe na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine za sve narudžbe.

Usluga dostave iznosi  7,00KM.

Sve narudžbe putem zhara.ba internet trgovine će biti dostavljene najkasnije u roku od 48 sati na adresu kupca, izuzev vikenda kada to može trajati do 96 sati.

Dostava se vrši putem brze poštei Zhara.ba logistike.

* Rok za prijavu štete, u slučaju brze pošte, je 2 sata nakon isporuke tj. primitka pošiljke.

 

7. Uvjeti povrata i reklamacije

Reklamacije na proizvode priznajemo samo ako su upućene u roku 48 sati od primitka paketa i ako nam vratite artikal sa originalnom ambalažom. Ako je sve po pravilima kupcu nudimo zamjenu produkta ili povrat novca.

(a) Robu možete vratiti prvenstveno putem Obrasca za povrat koji je dostupan na web mjestu.

Roba mora biti vraćena u istom stanju u kojem je bila isporučena, neoštećena, čista, po mogućnosti u originalnom pakiranju s originalnim naljepnicama koje se koriste za identifikaciju robe. Roba se mora u cijelosti vratiti, tj. zajedno sa svim dodacima, potpunom dokumentacijom i poklonima (ako su uključeni),

(b) Proizvod morate vratiti poštom najkasnije 7 dana od dana primitka iste narudžbe na sljedeću adresu:

U.D. BOMS-expo d.o.o.

Stjepan Polje bb

75320 Gračanica

Bosna i Hercegovina

(c) Ako smatrate da ste primili oštećenu Robu, vratite Robu ZHARA-i i pružite sljedeće detalje:

 • Broj narudžbe
 • Šifra robe / Naziv robe
 • Detalje o reklamaciji

(d) Povrat robe je pod vašom odgovornošću. Preporučuje se slanje Robe poštom i preporučenom poštom. Ujedno vas podsjećamo da snosite sve troškove vraćanja Robe, osim kad smo vam greškom poslali artikl ili ako ste već primili oštećenu robu, a to je potvrđeno kada vas je Odjel za žalbe vratio. Ako se roba ne može vratiti poštom zbog svoje prirode, naplatit ćemo vam naknadu za preuzimanje.

(e) Imajte na umu da ako je roba isporučena s bilo kojim poklonima, vi i mi smo sklopili ugovor o donaciji, pod uvjetom da takav ugovor o donaciji raskine čim kupac iskoristi pravo na povlačenje prema odredbi br. 5. Zatim morate vratiti Robu zajedno s poklonima i svim dodacima; ako to ne učinite smatrat će se nepravednim obogaćivanjem. Ako nije moguće izdati prihod ostvaren nepravednim obogaćivanjem, ZHARA ima pravo tražiti novčanu naknadu jednaku trenutnoj cijeni.

(f) Imate zakonsku obvezu prema Robi postupati na primjeren i odgovoran način dok ste u njegovom vlasništvu. Ako ne ispunite ovu obvezu,ZHARA može tražiti odštetu protiv vas. Ovo se odnosi na svu vraćenu Robu.

 

8. Povrat novca

Nakon povrata, dobit ćete potvrdni e-mail s detaljem vraćenog iznosa i robe koju je primila ZHARA. ZHARA će vam vratiti novac koristeći isti način plaćanja koji ste prvotno koristili za plaćanje (osim gotovine prilikom dostave). ZHARA će vam vratiti novac u roku od 14 dana od primitka obavijesti o odustajanju ili prije ako ZHARA primi robu za koju je dodijeljen povrat ili ako možete dokazati da nam je Roba već vraćena.

 

9. Garancija

Defekti robe

Ako isporučena roba ima očite materijalne ili proizvodne nedostatke, uključujući oštećenja robe tijekom transporta, odmah prijavite takve nedostatke nama ili prijevozniku koji isporučuje robu.

Garancijsko razdoblje

(a) Garantni rok za robu iznosi 12 mjeseci i započinje danom kada je roba isporučena kupcu. Garancija ne pokriva mehanička oštećenja proizvoda nastala zbog nepravilne uporabe, nedovoljnog održavanja ili namjernih oštećenja

(b) Bilo kakvi zahtjevi za oštećenja moraju se podnijeti bez nepotrebnog odgađanja. Prava na oštećenja za oštećenja možete tražiti samo na sudu ako ste se žalili na nedostatke u roku od 12 mjeseci nakon primitka robe.

Naša odgovornost

(a) Ne odgovaramo za nepoštivanje posebnih uputa za njegu robe ili ambalaže robe

(b) Ne odgovaramo za bilo kakvu izravnu, neizravnu, slučajnu, kaznenu ili drugu štetu ili izgubljenu dobit, oštećene podatke ili drugu nematerijalnu imovinu u mjeri u kojoj to dopušta važeći zakon. Ova se rezerva primjenjuje i tamo gdje smo bili obaviješteni, znali ili trebali znati da je došlo do takve štete. Ništa se u ovim Uvjetima ne može tumačiti za ograničavanje ili isključenje odgovornosti koja se primjenjivim zakonom ne može ograničiti ili isključiti. U svim slučajevima i u mjeri u kojoj to dopušta važeći zakon, naša je ukupna odgovornost za štetu i gubitke nastale u vezi sa Sporazumom strogo ograničena kupoprodajnom cijenom koja je plaćena za kupljenu Robu.

Više sile

Nećemo biti odgovorni za bilo kakav neuspjeh ili kašnjenje u izvršavanju naših obveza iz ovog Ugovora koji proizlaze iz događaja izvan našeg razumnog nadzora ("Događaji više sile"). Viša sila uključuje svaki čin, događaj, neakciju, propust ili nesreću koja je izvan naše razumne kontrole i uključuje, ali nije ograničena na, sljedeće:

 1. štrajkovi, blokade ili druga industrijska ograničenja;

iii. građanski nemiri, pobune, invazije, teroristički napad ili prijetnja terorističkim napadom, rat (bilo proglašen ili ne), prijetnja ratom ili priprema za rat;

 1. požar, eksplozija, oluja, poplava, potres, klizište ili potop, epidemija ili druga prirodna katastrofa;
 2. nemogućnost korištenja željeznice, broda, zrakoplova, automobila ili drugog javnog ili privatnog prijevoza;
 3. nemogućnost korištenja javnih ili privatnih telekomunikacijskih mreža; i

VII. akti, dekreti, propisi, uredbe ili ograničenja bilo koje vlade.

viii. Izvršenje naših obveza iz bilo kojeg Ugovora smatra se obustavljenim tokom trajanja događaja više sile, a razdoblje za izvršavanje naših dužnosti produžit će se tijekom događaja više sile. Uložit ćemo razumne napore da prekinemo događaj više sile ili da nađemo rješenje koje će omogućiti ispunjavanje obveza iz Ugovora, unatoč događaju više sile.

 

10. Zaštita podataka

Pohranjivanje pristupnih podataka u log-datotekama poslužitelja

Možete posjetiti naše web stranice bez davanja Vaših osobnih podataka. Pohranjujemo samo pristupne podatke u takozvanim log-datotekama poslužitelja, kao npr. nazive zatražene datoteke, datum i vrijeme zahtjeva, količinu prenesenih podataka i korištenog providera. Ovi podaci se evaluiraju isključivo u svrhu osiguranja neometanog rada stranice i poboljšanja naše ponude i ne dopuštaju nam donošenje zaključaka o Vašim osobnim podacima.

Prikupljanje i korištenje podataka u svrhu izvršenja ugovora i prilikom otvaranja korisničkog računa

Prikupljamo osobne podatke, kad nam ih Vi u okviru Vaše narudžbe, prilikom stupanja u kontakt s nama (npr. preko kontaktnog formulara ili elektronske pošte) ili prilikom otvaranja korisničkog računa dobrovoljno priopćite. Koji se podaci prikupljaju, vidljivo je iz odgovarajućih obrazaca za unos. Podatke koji nam Vi priopćite koristimo za odvijanje ugovora i obradu Vaših upita. Nakon potpunog odvijanja ugovora ili brisanja Vašeg korisničkog računa će Vaši podaci biti blokirani za daljnju uporabu i nakon isteka porezno- i trgovačko pravnih rokova obrisani, ukoliko niste izričito dali odobrenje za daljnje korištenje Vaših podataka i ukoliko ne zadržavamo pravo na daljnje korištenje podataka, koje je zakonski dozvoljeno i o kojem ćemo Vas u nastavku obavijestiti. Brisanje Vašeg korisničkog računa je moguće u svakom trenutku i može biti izvršeno porukom poslanom dolje navedenom kontaktu ili za to predviđenom funkcijom u korisničkom računu.

Upotreba kolačića

Da bismo posjetu našoj web stranici učinili atraktivnom i omogućili korištenje određenih funkcija, na raznim stranicama koristimo takozvane kolačiće (cookies). Kod njih se radi o malim tekstovnim datotekama, koje se memorišu na Vašem krajnjem uređaju. Neki od kolačića koje upotrebljavamo će nakon završetka Vašeg rada u pregledniku, dakle nakon zatvaranja preglednika, biti opet izbrisani (takozvani kolačići sjednice). Drugi kolačići ostaju na Vašem krajnjem uređaju i omogućuju nam da Vaš preglednik prilikom Vaše sljedeće posjete opet prepoznamo (persistentni kolačići). Vaš preglednik možete podesiti tako, da budete obaviješteni o postavljanju kolačića i u svakom pojedinom slučaju odlučite o prihvatu istih, ili prihvat kolačića generalno ili za određene slučaje isključite. U slučaju neprihvaćanja kolačića funkcionalnost naše web stranice može biti ograničena.

Upotreba Facebook Plugin-a

Na našoj web stranici se koriste takozvani  Social Plugins društvene mreže Facebook, kojom rukovodi društvo Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“). Ovi Plugin-i su označeni Facebook logotipom ili dodatkom „Društveni Plug-in Facebook-a“, odnosno „Facebook Social Plugin“. Pregled Facebook Plugin-a i njihov izgled možete pronaći ovdje: http://developers.facebook.com/plugins

Kada pozovete stranicu naše web pojave, koja sadrži takav Plugin, Vaš preglednik će stvoriti neposrednu vezu s poslužiteljima Facebook-a. Sadržaj Plugin-a Facebook prosljeđuje direktno Vašem pregledniku i unosi ga u stranicu. Kroz ovaj unos Facebook dobiva informaciju, da je Vaš preglednik pozvao odgovarajuću stranicu naše web pojave, i onda kada nemate Facebook profil ili kada u tom trenutku niste ulogirani u Facebook. Ovu informaciju (uključujući Vašu IP-adresu) Vaš preglednik prenosi direktno na poslužitelj Facebooka u SAD i tamo pohranjuje.

Ako ste ulogirani u Facebook, onda Facebook posjetu naše web stranice neposredno može dodijeliti Vašem Facebook profilu. Kada interagirate s Plugin-ima, na primjer kada aktivirate gumb „Sviđa mi se“ ili date komentar, odgovarajuća informacija će također biti direktno prenesena serveru Facebooka i tamo pohranjena. Informacije će osim toga biti objavljene na Vašem Facebook profilu i prikazane Vašim Facebook prijateljima.

Svrhu i obim prikupljanja podataka i daljnju obradu i korištenje podataka od strane Facebooka, kao i Vaša prava i mogućnosti podešavanja u svrhu zaštite Vaše privatne sfere molimo potražite u napomenama o zaštiti podataka u okviru Facebooka: http://www.facebook.com/policy.php

Ako ne želite, da Facebook podatke prikupljene preko naše web pojave neposredno poveže s Vašim Facebook profilom, morate se prije Vaše posjete našoj web stranici izlogirati iz Facebooka. Učitavanje Facebook Plugina možete koristeći Add-On za Vaš preglednik i potpuno spriječiti, npr. pomoću funkcije „Facebook Blocker“ (http://webgraph.com/resources/facebookblocker/) oder dem Skript-Blocker „NoScript“ (http://noscript.net/).

Upotreba Google+ Plugina (npr. „+1“-Button)

Na našoj web stranici se koriste takozvani Social Plugins („Plugins“) društvene mreže  Google+, kojom gospodari Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google“). Plugine možete prepoznati npr. po gumbima s oznakom „+1“ na bijeloj ili obojenoj podlozi. Pregled Google Plugina i njihovog izgleda možete pronaći ovdje: https://developers.google.com/+/plugins

Ako otvorite jednu stranicu naše internet pojave, koja sadrži takav Plugin, Vaš preglednik će stvoriti direktnu vezu s poslužiteljima Google. Sadržaj Plugin-a Google prosljeđuje direktno Vašem pregledniku i unosi ga u stranicu. Kroz ovaj unos Google dobiva informaciju, da je Vaš preglednik pozvao odgovarajuću stranicu naše web pojave, i onda kada nemate Google+ profil ili kada u tom trenutku niste ulogirani u Google+. Ovu informaciju (uključujući Vašu IP-adresu) Vaš preglednik prenosi direktno na poslužitelj Googlea u SAD i tamo pohranjuje.

Ako ste ulogirani u Google+, onda Google posjetu naše web stranice neposredno može dodijeliti Vašem Google+ profilu. Kada interagirate s Plugin-ima, na primjer kada aktivirate gumb „+1-“, odgovarajuća informacija će također biti direktno prenesena serveru Googlea i tamo pohranjena. Informacije će osim toga biti objavljene na Google+ i tamo prikazane Vašim kontaktima.

Svrhu i obim prikupljanja podataka i daljnju obradu i korištenje podataka od strane Google, kao i Vaša prava i mogućnosti podešavanja u svrhu zaštite Vaše privatne sfere molimo potražite u napomenama o zaštiti podataka u okviru Google: http://www.google.com/intl/de/+/policy/+1button.html

Ako ne želite, da Google podatke prikupljene preko naše web pojave neposredno dodijeli Vašem profilu na Google+, morate se prije Vaše posjete našoj web stranici izlogirati iz Google+. Učitavanje Google Plugina možete koristeći Add-On za Vaš preglednik i potpuno spriječiti, npr. Pomoću funkcije za blokiranje „NoScript“ (http://noscript.net/).

Pravo na informaciju i mogućnost kontakta

Imate pravo na besplatne informacije o podacima povezanim s Vama koji su pohranjeni, kao i eventualno pravo na ispravak, blokadu ili brisanje tih podataka. Kod pitanja u vezi prikupljanja, obrade ili korištenja Vaših osobnih podataka, kod obavjesti, ispravaka, blokade ili brisanja podataka kao i opoziva danih pristanaka ili prigovora protiv određene upotrebe podataka molimo da nas kontaktirate.

 

11. Prava i obaveze

Naručivanjem proizvoda sa web trgovine prihvaćete sve uslove koji su ovdje navedeni:

 • U.D. BOMS-expo d.o.o. se obvezuje na isporuku svih proizvoda prikazanih na web trgovini u originalnim, neotvaranim pakiranjima, sukladno narudžbi kupca na adresu koju kupac navede narudžbi ili u svom korisničkom računu.
 • U slučaju nemogućnosti isporuke naručenih produkata U.D. BOMS-expo d.o.o.  će vratiti sva uplaćena sredstva kupcu na račun s kojeg je primljena uplata.
 • Svaki namjerni pokušaj lažnog predstavljanja ili korištenja tuđe kredine kartice biće prijavljen nadležnim organima
 • Reklamacije na proizvode priznajemo samo ako su upućene u roku 48 sati od primitka paketa i ako nam vratite artikal sa originalnom ambalažom. Ako je sve po pravilima kupcu nudimo zamjenu produkta ili povrat novca.
 • Svi proizvodi koji se nalaze na zhara.ba stranicama ekskluzivno su pravo preduzeća U.D. BOMS-expo d.o.o. , ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu. BILO KAKVO KOPIRANJE, DISTRIBUCIJA, PRIJENOS, OBJAVLJIVANJE, POVEZIVANJE, DUBINSKO POVEZIVANJE, ILI MIJENJANJE NA DRUGI NAČIN MATERIJALA OVIH INTERNETSKIH STRANICA BEZ IZRIČITOG PISMENOG ODOBRENJA PREDUZEĆA U.D. BOMS-expo d.o.o. STROGO JE ZABRANJENO! Kršenje Općih uslova poslovanja i korištenja može dovesti do pokretanja parničnih postupaka i/ili do kaznenog progona protiv počinitelja radi povrede autorskih prava, prava žiga, ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva.
 • Firma U.D. BOMS-expo d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Uslove korištenja i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka. Stoga, savjetuje Krajnje korisnike da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Uslovima korištenja i Izjavi o povjerljivosti podataka, a kako bi ostali informisani o takvim promjenama.
 • Firma U.D. BOMS-expo d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav sadržaj koji korisnik, pretplatnik, ili neovlašteni korisnik može postaviti na stranicu. U.D. BOMS-expo d.o.o. zadržava pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji ocjeni da je neprikladan.
 • Korisnik može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom ili e-mailom, a U.D. BOMS-expo d.o.o. će poslati pismeni odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.
 • Web stranica koristi tehnologiju Cookies za prepoznavanje korisnika. Prihvatanjem uslova korištenja prihvatate i da U.D. BOMS-expo d.o.o. može u komunikaciju sa vama da koristi Cookie.
 • Cijene su izražene u Konvertibilnim markama (BAM), i sadrže PDV.
 • Firma U.D. BOMS-expo d.o.o. će periodično, po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju.
 • Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uslovima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, tačno specificirane skupine. Uslovi akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl.
 • Nakon proteka roka akcijske prodaje, U.D. BOMS-expo d.o.o.. neće primati nove narudžbe po uslovima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.
 • U.D. BOMS-expo d.o.o. će poduzeti sve potrebne mjere i angažovati sve moguće resurse kako bi ispunio u primjerenom roku isporuku naručenog proizvoda. U slučaju da U.D. BOMS-expo d.o.o. nema na raspolaganju naručeni proizvod, o tome će obavijestiti kupca i ponuditi mu mogućnost kupovine proizvoda koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti. U.D. BOMS-expo d.o.o. otklanja odgovornost za posljedice opisane izvanredne situacije.
 • Za uplate na žiro račun, proizvodi se isporučuje tek nakon što uplatu proknjižimo (prema izvodima iz banke - u pravilu, sljedeći radni dan)
 • Ako je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati, jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom
 • U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), U.D. BOMS-expo d.o.o. ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda.
 • Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi direktne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora

 

12. Žalbe i nadzorno tijelo

(a) Možete uložiti bilo kakvu žalbu putem kontakt obrasca ili je uputiti odgovarajućim državnim tijelima.

(b) Bosanskohercegovačka trgovinska inspekcija kontrolira poštivanje zakonskih propisa za zaštitu prava potrošača.

(c) Molimo vas da se prije kontaktiranja nadležnih tijela obratite ZHARA-i na sljedeći email [email protected] .

(d) Za rješavanje svih sporova nadležan je Općinski sud u Tuzli.

Korištenjem ove web stranice ili usluge koje Vam nudimo, smatramo da ste saglasni sa svi uslovima, kako usluga, tako i onim vezanim za privatnost.


Hvala na povjerenju!

AKCIJA

Newsletter

Prijavite se na Žara newsletter i budite u toku sa najnovijim dešavanjima i akcijama.

Kvalitet po pristupačnim cijenama !